The New Technology of Depiliation

Ontharing volgt uit de vrouwelijke schoonheidsnorm die geen overtollige haargroei duldt. Ook is het een feit dat mannen niet altijd van een weerbarstige of dichte haargroei gediend zijn.De werking van de 2b bright light

Intens Pulsed Light (afgekort IPL)

Flitslichttechnologie is een wetenschappelijk onderzochte technologie, waarvan de effectieve werking is aangetoond.
Het 2B Bright Light systeem werkt op het principe van zichtbaar gepulseerd licht. De opzet is de haarfollikel te doen afsterven m.b.v. een flitslicht die hitte afgeeft. De thermische uitwerking op de biologische weefsels is een complex, uit drie onderscheiden fenomenen volgend proces, die gezamenlijke werking leidt tot denaturatie of vernietiging van de haarwortel.

Een warmtebron scheppen

De warmtebron ontstaat uit de omzetting van licht in warmte.
Door een met het IPL apparaat verbonden handstuk worden een serie lichtpulsen aan de huid afgegeven. De melanine (pigment) in het haar absorbeert het licht en geleid het naar de haarwortel. Deze lichtenergie wordt in de haarfollikel omgezet in warmte-energie, waardoor de haarwortel wordt uitgeschakeld.
Dit principe is beter bekend als photothermalysis.

De warmte-overdrachtsmechanismen

De warmte-overdracht naar de haarwortel gebeurt door het haar. De geleiding kan worden gezien als een energie-overdracht door wisselwerking tussen de partikels van het weefsel. De overdracht gebeurd willekeurig, van de meest met energie geladen partikels naar de minder geladen, en mondt uit in de haarwortel.
Dit verklaart dat alleen haartjes in anagene fase (actieve groeifase) geschikt zijn voor de behandeling, omdat ze rechtstreeks met de haarpapil in aanraking zijn en kunnen het meest effectief worden verwijderd. Voor een goed eindresultaat van duurzame ontharing zijn meerdere behandelingen nodig, vanwege de groeifases waarin het haar zich kan bevinden (anagene, catagene en telogene fase).
Alle voor het weefsel schadelijke lichtgolflengtes worden door een, in het handstuk gebouwd speciaal filter uitgeschakeld, waardoor de risico´s op bijwerkingen tot een minimum worden beperkt. Het kenmerkende verschil tussen laser en IPL is dat laser slechts voor één doel is in te zetten en werkt met één lichtgolflengte, terwijl de 2B Bright Light (IPL-methode) op meerdere golflengtes ingesteld kan worden. Zo biedt de 2B Bright Light alle werkzame lichtgolflengtes tussen de 590 en 980 nanometer.

Resultaten van het thermisch effect

De thermische uitwerking kan, naargelang de verwarmingsgraad en –tijd van de weefsels in 3 hoofdacties worden samengevat:
 • Hyperthermie: betekent hier een gematigde temperatuursverhoging van een paar centigraden, en kan bijgevolg overeenstemmen met temperaturen van 41°C tot 44°C gedurende meerdere tientallen minuten met later afsterven van de cel tot gevolg. Het is een moeilijk te controleren procédé en wordt dus ook weinig toegepast in de praktijk.
 • Coagulatie: zorgt voor een onomkeerbare necrose zonder onmiddelijke vernietiging van het weefsel. De gedurende ongeveer 1 seconde aangehouden temperatuur (van 50°C tot 100°C) brengt uitdroging, bleken en inkrimping van de weefsels mee door denaturatie van de proteïnen en collageen. In een tweede fase worden de weefsels afgestoten en dan begint tenslotte het helingsproces.
 • Verpulvering: komt overeen met weefselverlies. De verschillende weefselcomponenten verpulveren op een temperatuur van meer dan 100°C op een relatief korte tijd van één tiende seconde.

Specifieke voordelen van de 2B Bright Light IPL

 • De 2B Bright Light is geschikt voor behandelingen als IPL licht-ontharing, skin-rejuvenation, en tegen acne en couperose.
 • De grootte van het contactfilter is ± 5cm x 2cm, dit is een uniek groot behandeloppervlak van maar liefst ± 10 cm2!  Dus is het mogelijk om een grotere huidoppervlakte in een keer, 2x zo snel te behandelen als apparaten met een venster van 5cm x 1 cm.
 • Dubbel gekoeld, het 2B Bright Light IPL apparaat is zowel water als lucht gekoeld. Er hoeft hierdoor geen contactgel gebruikt te worden.
 • Het handstuk van de 2B Bright Light is klein, daardoor goed hanteerbaar om alle lichaamsdelen mee te bereiken.
 • Het is ontworpen om alle lichtverlies in de omgevende ruimte te voorkomen. Dit maakt het praktisch overbodig een beschermbril te dragen of omliggende ruimte te beschermen.
 • Weinig tot geen bijwerkingen na de behandeling.
 • Strak vormgegeven apparaat.
 • Geschikt voor bijna elke huidskleur, haarsoort en haarkleur.
 • Ontharen van kleine en grote oppervlakken.
 • Zéér snelle oplaadtijd tussen de flitsen. De behandeling kost hierdoor weinig (kostbare) tijd van de professional, gezien elke 10 cm² elke 0,5/1,5 seconde behandeld kan worden met de 2B Bright Light.


De behandeling

Voor wie

Mensen met donkere gepigmenteerde haren kunnen het beste worden behandeld, met de snelste resultaten, vanwege de hoge concentratie melanine. Mensen met lichte haren is het resultaat iets minder zeker. Mensen met grijze/witte haren kunnen niet effectief worden behandeld. Wel moet er op gewezen worden dat deze methode niet geschikt is voor negroïde cliënten.

Voor de behandeling

Voordat de behandeling start moeten de haartjes1 tot 2 millimeter lang zijn om de te behandelen haartjes te markeren. Het haar wordt het liefst 3 dagen voor de behandeling geschoren, zodat er een maximum aan energie het haarzakje bereikt.

Voorbereiding

De te behandelen huidzone wordt nu eerst diepgaand gereinigd met de lotion 2B EPIL CLEAN, voor een betere doeltreffendheid van de behandeling en om ervoor te zorgen dat het contactfilter volledig vetvrij en schoon is en blijft. Het te behandelen gedeelte ongevoelig maken door er de spray 2B EPIL FRESH op aan te brengen.

De behandeling

U kunt nu het 2B Bright Light IPL apparaat instellen, afhankelijk van de haar/huideigenschappen van de cliënt. Deze gegevens kunt u aflezen op een duidelijk en gebruiksvriendelijk LCD scherm.
Het contactraam wordt geplaatst op de huidoppervlakte. D.m.v. een voetpedaal, bepaalt u zelf wanneer d.m.v. een volgende flits het licht op de huid wordt overgebracht. Herhaal deze behandeling op alle te behandelen zones. U kunt de huid vervolgens verzachten en kalmeren met de EPIL CALM.

De approximatieve duur van een behandeling

 • Oksels / bikini : een paar minuten
 • Beenhelft : ± 30 minuten
 • Baard : ± 10 minuten
 • Volledige rug : ± 40 minuten

Thuisadvies

Adviseer uw cliënt gedurende 1 week ´s ochtends en ´s avonds de EPIL RETARD (anti groei/ verzorgings-middel) thuis te gebruiken voor het beste resultaat.Het resultaat

Aangezien de IPL techniek van de 2B Bright Light vrijwel helemaal pijnloos is, zorgt deze behandeling ervoor dat zelfs de meest gevoelige cliënten deze behandeling probleemloos zullen verdragen. De cliënt ervaart de behandeling als een tinteling in de huid.
Het is belangrijk en realistisch om niet te vergeten dat iedere persoon andere eigenschappen heeft met betrekking tot ontharing, waardoor er geen algemene regel gegeven kan worden. Er is met een IPL Behandeling (ongeacht het merk/fabrikant) geen sprake van een 100% levenslange definitieve oplossing (die bestaat momenteel niet) maar wel van een zeer langdurig effect. De producten

Epil Clean

Doel: De huid vetvrij te maken ter voorbereiding op de IPL behandeling, en te voorkomen dat de onzuiverheden het contactraam van het apparaat aantasten.

Epil Fresh

Doel: Maakt de huid gevoelloos zodat ieder eventueel onbehaaglijk gevoel verdwijnt tijdens de behandeling.

Epil Calm

Doel: Het verminderen van de warmte en tintelingen die door de behandeling ontstaan.

Epil Retard

Doel: Het terugkomen van de haren uitstellen door alle nodige bestanddelen in de wortel zelf te bevrijden.

 


Ook 2B Bright Light IPL-ontharing in uw instituut?
Registreer uw instituut om toegang te informatie-downloads.
Liever eerst kennismaken met ons bedrijf en de 2B Bright Light IPL? Klik dan hier voor de introductiedagen, of maak een vrijblijvende afspraak met onze vertegenwoordiger via tel. 070-3225007.

 


  Geen producten